Catrin Leo, Säby

Keramik

Så länge jag kan minnas tillbaka har jag målat, skulpterat, drejat, skapat och ägnat mig åt hantverk på olika sätt. 
Senaste åren har jag mest fördjupat mig i keramik, förutom att driva Tempelgården där jag bor och har min keramikverkstad.
Jag arbetar i lergodslera och stengodslera, skulpterar gärna men jobbar även på drejskivan. Raku-bränning är också något som ligger mig varmt om hjärtat.

Olle Krantz

Tempelgården är ett resultat av Visingsökonstnären Olle Krantz vision. Runt om gården finns Olles skulpturer att betrakta och i konsthallen, som också kallas Templet, finns hans målningar att skåda. 
Templet byggdes från början nere vid hamnen av Katherine Tingley, en amerikansk teosofisk ledare, inför en stor fredskonferens år 1913. Även då användes Templet till konstutställning där våra stora konstnärer som Anders Zorn, Carl Larsson, Carl Milles, Bruno Liljefors med flera ställde ut.


I år har vi också nöjet att presentera Karin Lundgren som gästutställare på Tempelgården. Karin ställer ut sina stämningsfulla och vackra verk som hon skapar med sin kamera.

Karin Lundgren, fotografi

"Ur mitt perspektiv" – Naturen i närbild

Florist och trädgårdsdesigner som numera använder kameran som verktyg för att skildra det vackra naturen erbjuder. 
"När jag får frågan om jag har målar mina bilder blir jag både stolt och full i skratt!".
Om mina fotografier uppfattas som målningar har jag lyckats, anser jag. Jag vill kunna måla med kameran! Och tur för alla att jag inte ställer ut bilder jag har målat med en pensel!!
Jag har under åren tillbringat mycket tid på Visingsö. Då omkring-krypandes på alla fyra med kameran framför ansiktet med siktet inställt på blommor och växter i fint ljus och i rätt vinkel.


Under konstrundans 3 dagar är det gratis inträde in till Templet.!
Välkomna!

Webbsida: https://tempelgarden.com

Catrin Leo
Tempelgården 2, Säby